Italia a obținut un succes important în fața Maltei, în preliminariile pentru Campionatul European din 2024, reușind să se impună cu scorul de 4-0, într-un meci din cadrul grupei C.

Jucătorii naționalei ItalieiFoto: Donato Fasano / Zuma Press / Profimedia

Ungaria, succes important împotriva Serbiei

Naționala de fotbal a Italiei a tras o gură mare de aer în lupta pentru un loc la Campionatul European din 2024, după ce a învins selecționata Maltei pe Stadio San Nicola, scor 4-0.

Giacomo Bonaventura a deschis scorul în minutul 23 al partidei pentru formația antrenată de Luciano Spalletti, iar Domenico Berardi a majorat avantajul gazdelor în prelungirile primei reprize (min 45+1), din pasa lui Barella.

În a doua repriză, același Berardi a punctat pentru 3-0, în minutul 64, iar scorul final a fost stabilit de Davide Frattesi (min 90+3).

Cu această victorie, Italia a urcat pe locul doi în clasamentul grupei C, depășind Ucraina la golaveraj (10 puncte). Malta rămâne fără punct în această grupă.

În aceeași seară, Ungaria a învins Serbia pe Pușkaș Arena, scor 2-1, grație reușitelor înscrise de Barnabas Varga (min 20) și Roland Sallai (min 34). Pentru oaspeți, a marcat Strahinja Pavlovic (min 33).

Preliminarii Euro 2024, rezultatele zilei de sâmbătă:

Irlanda de Nord - San Marino 3-0

Ucraina - Macedonia de Nord 2-0

Bulgaria - Lituania 0-2

Slovenia - Finlanda 3-0

Danemarca - Kazahstan 3-1

Italia - Malta 4-0

Ungaria - Serbia 2-1