Xabi Alonso se află din octombrie 2022 pe banca celor de la Bayer Leverkusen, iar evoluția echipei l-a făcut pe acesta să fie unul dintre cei mai doriți antrenori la ora actuală. Presa din Germania a dezvăluit că tehnicianul are o clauză în contract ce îi permite să plece gratis în 2024 la 3 cluburi de top din Europa.

Xabi AlonsoFoto: Sebastian Räppold/Matthias Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

Xabi Alonso poate pleca gratis de la Bayer Leverkusen pentru a semna cu Real Madrid, Bayern Munchen sau Liverpool

În vârstă de 41 de ani, Xabi Alonso este la a treia experiență în calitate de antrenor principal.

Ibericul a mai pregătit echipa de tineret a celor de la Real Madrid și formația secundă a celor de la Real Sociedad, iar în prezent face senzație pe banca celor de la Bayer Leverkusen.

Numit în octombrie 2022 pe banca nemților, Alonso a reușit să redreseze echipa în așa fel încât să o califice în grupele UEFA Europa League.

În acest sezon, Bayer Leverkusen este pe primul loc în Bundesliga și are 19 puncte după primele 7 etape, fiind neînvinsă.

Singurul meci pe care Leverkusen nu l-a câștigat în actuala ediție de campionat este cel cu Bayern Munchen și care s-a încheiat cu scorul de 2-2.

Jurnaliștii de la Sport BILD au dezvăluit recent că Xabi Alonso are o clauză secretă în contractul cu Bayer Leverkusen, ce îi permite să plece gratis în vara anului 2024 dacă s-ar înțelege cu Real Madrid, Bayern Munchen sau Liverpool.

Presa din Spania a scris recent despre interesul lui Real Madrid pentru Xabi Alonso, având în vedere faptul că gruparea de pe Santiago Bernabeu va rămâne fără antrenor vara viitoare. Carlo Ancelotti s-a înțeles deja cu naționala Braziliei, astfel că va fi ultimul său sezon la Real.