Echipa națională de fotbal a României sub 19 ani a obținut o victorie în grupele primului tur de calificare pentru Campionatul European din 2024, reușind să se impună categoric în fața selecționatei din San Marino, scor 7-0.

Minge de fotbalFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

România are nevoie de o remiză în meciul cu Cehia pentru a accede în turul următor

După remiza cu Finlanda U19, scor 0-0, echipa sub 19 ani a României a câștigat categoric disputa cu San Marino și a obținut primul succes în grupa 10.

Selecționata pregătită de Adrian Dulcea a controlat de la început până la sfârșit și a marcat nu mai puțin de 7 goluri în poarta adversarei destul de modeste.

Tudose (min 35), Banu (min 38), Capac (min 57 și min 90+3), Răducan (min 68), Gogescu (min 75) și Rădulescu (min 83) au fost cei care au punctat pentru România.

Cu această victorie, tricolorii mai au nevoie doar de o remiză în ultimul meci cu Cehia (17 octombrie), pentru a accede în următorul tur de calificare pentru Campionatul European din 2024.

Cum a arătat primul 11 al României U19: Frânculescu - Duțu - Jalade - Tudose - Aioanei - Banu - Florea - Anișorac - POP - Stan - Sali.

Rezerve: Răfăilă, Bădescu, Capac, Cibi, Gogescu, Răducan, Rădulescu, Stancovici, Vlăsceanu.

Selecționer: A. Dulcea.

Grupa 10, clasament:

1. Cehia 6p

2. România 4p

3. Finlanda 1p

4. San Marino 0p