Barcelona i-a pierdut în această vară pe Sergio Busquets și Jordi Alba, iar cotidianul Mundo Deportivo anunță că formația antrenată de Xavi Hernandez îl va pierde în vara următoare și pe căpitanul Sergi Roberto.

Sergi Roberto, FC BarcelonaFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barcelona nu îi va mai prelungi contractul lui Sergi Roberto

În ultimii ani, Barcelona s-a despărțit de mai mulți jucători care au scris istorie în tricoul „blaugrana”.

Vara anului 2023 a consemnat despărțirea de Sergio Busquets și Jordi Alba, fotbaliști care au strâns împreună peste 1200 de apariții pentru formația catalană.

Cotidianul Mundo Deportivo anunță acum că Barcelona se va despărți în vara anului 2024 și de căpitanul Sergi Roberto.

Promovat din 2013 la prima echipă a catalanilor, Sergi Roberto este un produs al celebrei academii „La Masia”, iar contractul său cu Barcelona expiră în vara anului următor.

Sursa citată precizează că oficialii clubului l-ar fi anunțat deja pe acesta că nu îi vor prelungi înțelegerea, ceea ce înseamnă că va rămâne liber de contract din sezonul următor.

În vârstă de 31 de ani, Sergi Roberto a strâns 355 de apariții, a marcat 17 goluri și a oferit 40 de pase decisive în cei 10 ani la prima echipă a Barcelonei.

De acesta se leagă una dintre cele mai mari reveniri din istoria UEFA Champions League. Barcelona reușea miracolul și o învingea pe Paris Saint Germain cu scorul de 6-1, în returul optimilor UEFA Champions League, pe 8 martie 2017, iar cel de-al șaselea gol era înscris de Sergi Roberto.

4 milioane de euro este cota de piață a acestuia în prezent, conform Transfermarkt.