Benfica Lisabona este cunoscută pentru fotbaliștii vânduți pe bani foarte mulți către cluburile de top din Europa. Enzo Fernandez și Goncalo Ramos, ultimii plecați de la clubul portughez, au adus venituri în valoare de 176 de milioane de euro.

Joao NevesFoto: Maciej Rogowski / imago sportfotodienst / Profimedia

Joao Neves, următorul produs de export al Benficăi Lisabona

Benfica Lisabona este un club recunoscut la nivel mondial pentru fotbaliștii talentați care au pus stăpânire pe cele mai importante campionate din Europa.

Joao Felix, Enzo Fernandez și Goncalo Ramos sunt doar câteva dintre exemplele care au părăsit formația de pe Estadio Da Luz pe bani foarte mulți în ultimii ani.

Jurnaliștii de la The Sun scriu că portughezul sunt gata să dea o nouă lovitură și să vândă un jucător pe bani mulți către Manchester United.

Este vorba despre Joao Neves, fotbalistul de doar 19 ani care s-a impus la începutul anului 2023 în echipa de seniori a Benficăi.

Cu o cotă de piață de doar 20 de milioane de euro, jucătorul are o clauză de reziliere uriașă: 119 milioane de euro.

Sursa citată menționează că Erik ten Hag, antrenorul lui Manchester United, ar fi interesat de serviciile jucătorului portughez, și chiar a trimis scouterii pentru a-l superviza pe acesta la disputa dintre Estoril - Benfica, scor 0-1.

Joao Neves este impresariat de Jorge Mendes și a fost chemat de Roberto Martinez la echipa națională de fotbal a Portugaliei, pentru meciurile cu Slovacia și Bosnia, din preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

31 de apariții, un gol și două assist-uri sunt cifrele lui Joao Neves la prima echipă a celor de la Benfica Lisabona.