Supercupa Italiei se va disputa la începutul anului 2024 în Arabia Saudită, iar 4 echipe vor juca în sistem semifinală-finală, preluând astfel exemplul din Spania. Președintele celor de la Napoli este nemulțumit de locația unde se va desfășura competiția și a avut un derapaj la adresa oficialilor fotbalului italian.

Suporterii echipei NapoliFoto: Alessandro Garofalo/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aurelio De Laurentiis, nemulțumit de faptul că Supercupa Italiei va avea loc în Arabia Saudită

Federația de Fotbal din Italia a preluat exemplul Spaniei în ceea ce privește Supercupa, iar 4 echipe se vor lupta pentru acest trofeu la începutul anului 2024, în Arabia Saudită.

Decizia nu este pe placul tuturor, mai ales în cazul președintelui de la Napoli, Aurelio De Laurentiis, care a avut un derapaj la adresa Federației de Fotbal din Italia.

Acesta a precizat că fotbaliștii celor 4 echipe își asumă riscuri mari de a călători în Arabia Saudită, în contextul războiului din Israel.

„Aţi văzut ce se întâmplă în Israel? Vă puteţi imagina un blocaj aerian în acele teritorii? Voi vă dați seama că punem în pericol patru avioane cu 120 de jucători, care valorează cât valorează?

Sunteți proşti! Faceţi asta pentru câteva milioane în plus. Mai bine jucăm pe Stadio Olimpico, de ce trebuie să ne obosim să mergem până acolo? Nu boicotez, doar spun să vă gândiţi la asta.

Țările arabe trebuie să se pună în regulă cu respectul pentru femei și pentru muncă. Când cineva vorbește despre sport, ar trebui să împace bunăstarea și sănătatea. Și dacă toate aceste lucruri nu există trebuie să fiu îngrijorat.” - a transmis acesta, potrivit football-italia.net.

Supercupa Italiei, tablou semifinale:

21 ianuarie 2024 Napoli - Fiorentina

22 ianuarie 2024 Inter - Lazio

Finala se va juca pe 25 ianuarie.