Următorul turneu final al Campionatului Mondial se vede deja la orizont, iar Canada, Mexic și SUA se pregătesc să îl găzduiască pe nu mai puțin de 16 stadioane.

Trofeul Cupei Mondiale de fotbalFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

CM 2026 din Canada, Mexic și SUA se va juca pe 16 stadioane

Desfășurat în premieră în trei țări, Campionatul Mondial de fotbal se va disputa într-o ediție revoluționară, iar Canada, Mexic și SUA își vor împărți sarcinile de găzduire.

Un total de 16 stadioane au fost alese pentru acest eveniment, cele mai multe după ediția din 2002 din Coreea și Japonia.

FIFA le-a prezentat miercuri pe site-ul oficial, cu precizarea că se pot modifica anumite aspecte, ca nume sau capacitate, înaintea turneului final.

Partidele din Canada se vor juca pe Toronto Stadium și BC Place Vacouver, în timp ce Mexic s-a pregătit cu Estadio Azteca Mexico City, Estadio Guadalajara și Estadio Monterrey.

Statele Unite oferă însă cele mai multe stadioane în Atalanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco și Seattle.

Tot în premieră față de ultima ediție din Qatar, turneul final al Cupei Mondiale din 2026 va începe cu 48 de echipe, în loc de 32.