După finala din 2012 disputată pe Arena Națională, România ar putea găzdui din nou ultimul act al Europa League în 2026 sau 2027, conform anunțului făcut sâmbătă de președintele Federației Române de Fotbal.

UEFA Europa LeagueFoto: Mikolaj Barbanell/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

România va depune candidatura pentru finala Europa League din 2026 sau 2027

La finalul UEFA Academy Summit din București, Răzvan Burleanu a declarat că atât Guvernul, cât și Primăria Capitalei, susțin candidatura României pentru finala Europa League.

„În cursul acestei săptămâni am avut o întâlnire cu premierul României în cadrul căreia am discutat despre câteva aspecte importante. În primul rând am discutat despre iniţiativa noastră de a găzdui finala Europa League din 2026 sau 2027.

Guvernul României şi Primăria Capitalei susţin puternic candidatura pentru găzduirea finalei Europa League.

Iar angajamentul pe care ni l-am luat, Guvernul, Primăria şi noi, este ca până la 15 noiembrie să depunem dosarul de candidatură cu toate garanţiile solicitate de către UEFA” – a declarat Răzvan Burleanu, conform Agerpres.

Arena Naţională a mai găzduit o finală de Europa League, în 2012, când Atletico Madrid a învins-o pe Athletic Bilbao cu 3-0.

Pentru următorii doi ani, oraşele gazdă ale ultimului act al Europa League se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, şi Bilbao (Spania), în 2025.