Primăria Piteşti a anunțat marți că în scurt timp va începe demolarea stadionului „Nicolae Dobrin”, pe locul căruia va fi construită o nouă arenă.

Fanii echipei FC ArgesFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Pe arena din Trivale evoluează în meciurile de acasă FC Argeș.

Conform sursei citate, valoarea contractului de demolare este de 4,5 milioane de lei, iar durata execuţiei acestuia este de 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Cum arată stadionul „Nicolae Dobrin” înainte de demolare

Actualul stadion „Nicolae Dobrin'” a fost construit în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul „1 Mai”, apoi s-a numit Municipal (1990), iar din 2002 a fost botezat după fostul mare fotbalist piteştean. Renovată în 2007, arena are în prezent o capacitate de 15.170 de locuri.

Cum va arăta noul stadion „Nicolae Dobrin” - Arena lui FC Argeș va costa 495 milioane de lei

La 11 ianuarie 2023, Guvernul României a aprobat construirea noului Stadion „Nicolae Dobrin” în Piteşti, care, conform Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, va fi ridicat pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

Proiectul, clasificat ca stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA, include pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni, scrie Agerpres.