România a smuls un egal împotriva Israelului (1-1 pe Arena Națională), iar jocul elevilor lui Edi Iordănescu i-a nemulțumit pe fanii primei reprezentative. Ionel Ganea, fost atacant important al tricolorilor, vorbește cu subiect și predicat despre principalul vinovat de situația în care a ajuns fotbalul românesc.

Razvan BurleanuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Probleme pentru Edi Iordănescu - Un titular ratează meciul cu Kosovo

De știut:

  • Româna vs Kosovo se va juca marți, pe Arena Națională, de la ora 21:45, și va fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Antena 1.

Remiza cu Israelul (oaspeții puteau pleca chiar cu toate cele trei puncte) a adus multe critici pentru naționala României.

Fost atacant al tricolorilor în perioada 1999-2006, Ionel Ganea îl vede principal vinovat pentru rezultatele modeste ale tricolorilor pe Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Ionel Ganea: „De ce jucătorii când vin la echipa națională nu pot să alerge?”

Ganea și-a început discursul cu o critică la adresa majorității tricolorilor. Fostul atacant le reproșează acestora că la echipa națională nu sunt în stare să alerge.

„Din respect pentru nea Puiu (n.r. Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer) nu o să vorbesc de antrenor și joc. La fel, din respect pentru copiii ăștia care sunt azi la națională, nu o să-i critic, însă am și eu o întrebare.

Ca suporter, ca fost jucător al României, ca simplu român. De ce jucătorii când vin la echipa națională nu pot să alerge? De ce nu rezistă cât ține un meci?

Că toți joacă pe la echipele lor de club, acolo aleargă, aici, când vin, nu pot. De ce? Nu se fac antrenamente fizice cum trebuie? Noi, când ajungeam la lot, pe vremea mea, ne rupeam, ne bubuiam.

Luni era mai ușor, după câte două antrenamente, fără menajamente, rupere. Și mă uit la alte echipe, unele de nivelul nostru, Ucraina, Macedonia de Nord, echipe pe care noi le bubuiam, ăia cum pot să alerge și noi nu?

Asta s-a văzut clar în repriza a doua, cu o echipă care nici ea nu a rupt gura târgului, dar ne-a dominat?

Nu toți, dar să zic șase sau șapte din echipa națională, care trebuie să fie trup și suflet, să te poți baza pe ei. Ce se întâmplă cu jucătorii ăștia care nu pot alerga?” - Ionel Ganea, pentru Prosport.

Ionel Ganea: „Dacă slăbesc 15 kilograme alerg mai mult decât tricolorii”

Fost jucător printre altele în străinătate la VfB Stuttgart și Wolverhampton, Ganea este de părere că și la vârsta actuală (n.r. 50 de ani) dacă ar slăbi 15 kilograme ar putea alerga mai mult decât unii dintre tricolori.

„Dacă slăbesc vreo 15 kilograme, alerg mai mult decât ei. În afară de Răzvan Marin, nu știu dacă mai găsesc vreo doi care să poată alerga 50 de minute într-un meci! 50 de minute, că mai sunt și schimbări și întreruperi.

Păi dacă nu poți alerga 50 de minute, ce mai cauți, mă, la echipa națională? Repet, mare parte joacă la echipele lor de club, nu pot spune că nu au minute, nu au jocuri în picioare, nu există așa ceva, să nu poți să te lupți.

Acum o să se lege de faptul că suntem în grafic, că avem șanse, o dăm cu șansele” - Ionel Ganea, pentru sursa citată.

>> Edi Iordănescu răspunde criticilor înaintea meciului cu Kosovo: „Suntem pe loc de calificare”

Răzvan Burleanu, șeful FRF, singurul vinovat de situația în care a ajuns echipa națională a României

În încheirea discursului său virulent, Ionel Ganea a găsit și vinovatul pentru situația în care a ajuns naționala de fotbal a României: președinte FRF, Răzvan Burleanu.

„Un singur lucru vreau să-i spun premierului… Ciolacule (n.r. Marcel Ciolacu)! Dă-l afară pe Burleanu! Schimbă-l dacă ești șmecher. A venit cu două mandate și, după, i-a îmbârligat pe ăia prin Comitetul Executiv că mai vrea.

Dar așa am ajuns, să fim ciuca bătăilor și să ne ducem la vale, că ăsta e adevărul, fotbalul românesc este praf și pulbere, să se gândească și oamenii ăștia care conduc România, dacă le place ce a ajuns fotbalul românesc”, a încheiat Ionel Ganea pentru ProSport.

Ionel Ganea a jucat pentru prima reprezentativă a României în perioada 1999-2006. A bifat 45 de selecții și a reușit 19 goluri.

Preliminarii EURO 2024, clasamentul Grupei I

1. Elveția (14-5 golaveraj) 11 puncte

2. România (7-4) 9

3. Israel (6-7) 8

4. Belarus (4-10) 4

5. Kosovo (5-6) 4

6. Andorra (3-7) 2.

*La egalitate de puncte, departajarea se face în funcție de rezultatele din meciurile directe.

>> Selecționata lui Edi Iordănescu, criticată dur după remiza cu Israel: „Ne-au călcat în picioare, ne-au omorât”

România în preliminariile EURO 2024, cine transmite fiecare partidă a tricolorilor

*Toate meciurile României din preliminarii vor fi LiveBlog pe HotNews.ro.

25 martie 2023: Andorra - România 0-2

28 martie 2023: România - Belarus 2-1

6 iunie 2023: Kosovo - România 0-0

19 iunie 2023: Elveția - România 2-2

9 septembrie 2023: România - Israel 1-1

12 septembrie 2023 - 21:45 România - Kosovo / Antena 1

12 octombrie 2023 - 21:45 Belarus - România / Antena 1

15 octombrie 2023 - 21:45 România - Andorra / Prima TV

18 noiembrie 2023 - 21:45 Israel - România / Prima TV

21 noiembrie 2023 - 21:45 România - Elveția / Antena 1.

De știut:

  • Primele două clasate se vor califica la turneul final din vara anului viitor (14 iunie - 14 iulie), găzduit de Germania.