Paul Pogba, fotbalist francez care evoluează pentru Juventus Torino, a fost suspendat provizoriu după ce a fost testat pozitiv la testosteron la un control antidoping, a anunţat Agenţia Italiană Antidoping (NADO), citată de AFP.

Paul PogbaFoto: Claudio Benedetto/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Testul pozitiv ar fi survenit la o probă prelevată internaţionalului francez după meciul jucat de Juventus în prima etapă a sezonului din Serie A, în deplasare cu Udinese, pe 20 august, potrivit presei italiene.

Juve a câştigat partida cu scorul de 3-0, dar Pogba (30 ani) nu a evoluat în acel meci.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Pogba ar putea primi o suspendare de la doi ani la patru ani. Contractul său cu Juve expiră în iunie 2026.

Internaţionalul francez a revenit la Juventus în vara anului 2022, gratis, dar a jucat foarte puţin în sezonul trecut din cauza accidentărilor, ratând şi Cupa Mondială din Qatar din acelaşi motiv.

Mijlocaşul nu a jucat ca titular în niciun meci din stagiunea trecută, având doar două apariţii, ultima într-un meci cu Empoli, câştigat cu 2-0.

Anul trecut, Paul Pogba a fost ţinta unei tentative de şantaj din partea unei bande organizate, fratele său Mathias fiind printre cei anchetaţi, arestat în septembrie şi eliberat în decembrie, informează Agerpres.