Hansi Flick a fost demis din funcția de selecționer al echipei de fotbal a Germaniei, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de naționala care va găzdui Campionatului European din 2024.

Hansi FlickFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

>> VIDEO Germania va găzdui EURO 2024, dar pierde meci după meci - Hansi Flick, umilit de Japonia

Hansi Flick nu mai este selecționerul Germaniei - Rudi Voller, interimar

Selecționer interimar va fi Rudi Voller, care a mai pregătit naționala în perioada 2000-2004, informează jurnalistul Fabrizio Romano.

Germania a înregistrat patru înfrângeri și o remiză în ultimele cinci partide, iar umilința cu Japonia (1-4) i-a fost fatală lui Hansi Flick („panzerele” au fost eliminate și în faza grupelor la CM 2022).

Patru meciuri amicale va mai disputa Germania în acest an: vs Franța (12 septembrie), SUA (14 octombrie), Mexic (18 octombrie) și Austria (21 noiembrie).

Hansi Flick este „cel mai slab selecționer din istorie”, scrie presa germană

Favoriți pentru înlocuirea lui Flick sunt Julian Nagelsmann (liber de contract după despărțirea de Bayern Munchen) și Oliver Glasner (fost antrenor la Eintracht Frankfurt), scrie Sport Bild, care a cerut demiterea lui Hansi după înfrângerea cu Japonia.

„Doar patru victorii în ultimele 17 meciuri și o eliminare jenantă în grupele Mondialului din Qatar. Hansi Flick e cel mai slab selecționer din istorie. De aceea, la nouă luni de jocul de deschidere al Euro, nu mai e alternativă la concedierea lui imediată. Ajunge, domnule Flick!

Cum de am ajuns în punctul în care să fim fericiți că am pierdut acasă doar cu 1-4 în fața Japoniei? Flick a ruinat totul în acest an, niciuna dintre ideile sale nu a avut efect pe teren. Cu el, jucătorii și-au pierdut siguranța, încrederea.

Relația dintre selecționer și vestiar e proastă și se simte, declanșând asemenea momente de rușine. Un lucru e limpede. Acest 1-4 cu Japonia trebuie să fi ultimul meci internațional al lui Hansi Flick” - Matthias Brugelmann, directorul Sport Bild.

Rezultatele Germaniei în 2023

Germania - Japonia 1-4 (9 septembrie)

Germania - Columbia 0-2 (20 iunie)

Polonia - Germania 1-0 (16 iunie)

Germania - Ucraina 3-3 (12 iunie)

Germania - Belgia 2-3 (28 martie)

Germania - Peru 2-0 (25 martie).