Naționala de fotbal a României va susține două meciuri foarte importante în preliminariile Euro 2024 (n.r. cu Israel și Kosovo), iar selecționerul Edi Iordănescu a vorbit, printre altele, și despre convocarea surprinzătoare a lui Ianis Hagi.

Edi IordanescuFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

De știut:

  • România vs Israel va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, pe Arena Națională, de la ora 21:45. Duelul cu Kosovo se va disputa marți, 12 septembrie, tot pe Arena Națională și tot de la ora 21:45. Ambele confruntări vor fi LiveBLOG pe HotNews.ro.

>> Euro 2024, preliminarii - Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru meciurile cu Israel și Kosovo: Ianis Hagi, pe listă

Edi Iordănescu l-a convocat pe Ianis Hagi pentru că este la 100% din punct de vedere fizic și pentru că poate face diferența

Inevitabil, una dintre întrebări a făcut referire la convocarea lui Ianis Hagi. Selecționerul spune că a luat decizia corectă și că noul fotbalist al celor de la Alaves poate face diferența în partidele importante ale tricolorilor.

„A mers foarte mult atenţia mea şi către istoricul fiecărui jucător, atunci când am făcut selecţia. Ianis Hagi este 100% apt medical, a făcut un pas către Primera (n.r. La Liga), am informaţii că acolo este foarte multă încredere în el şi va fi un jucător important pentru echipa lui de club şi mizez foarte mult pe spiritul lui şi pe capacitatea lui de luptă” - Edi Iordănescu.

Meciul cu Israel, foarte important, dar nu decisiv

Înainte de partida cu Israelul (de sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 21:45), Edi a catalogat duelul ca fiind unul foarte important în economia calificării la Euro 2024, dar nu decisiv.

„Suntem în faţa unui moment important, unui moment frumos în acelaşi timp, un moment pentru care am muncit, dar în continuare suntem departe de obiectivul nostru pentru că sunt meciuri importante pe care le avem în faţă şi puncte multe puse în joc.

Din punctul nostru de vedere este un joc cu importanţă mare, un joc cheie, dar nu un joc decisiv. Îmi doresc foarte mult mentalitatea corectă pentru acest joc, să fim pregătiţi din toate punctele de vedere.

Îmi doresc bucurie, entuziasm, nu vreau sub nicio formă să văd închistare, îmi place să cred că am învăţat şi din istoric. Îmi doresc mai mult ca oricând ca echipa să fie limpede în decizii şi miza acestui joc să nu ne ducă în situaţia în care să ne umbrească deciziile.

Avem o datorie noi faţă de noi, avem o datorie faţă de suporterii echipei naţionale, faţă de opinia publică, ca după mulţi ani să reuşim să facem un pas către o calificare mult aşteptată” - Edi Iordănescu, într-o conferință de presă.

Fotbalul românesc, într-o perioadă grea - Naționala se află însă pe drumul corect

Referindu-se la faptul că nicio echipă din SuperLiga nu s-a calificat în faza grupelor din cupele europene, Edi Iordănescu a recunoscut că este o perioadă dificilă, dar că naționala de fotbal se află pe drumul corect.

„Am deosebit de mare încredere în acest grup de jucători, individual şi colectiv. Sunt băieţi care se pun mult mai mult în slujba echipei. Ştiu că acest grup poate mai mult.

Naţionala a dat semnalul că are capacitatea să lupte, să nu cedeze, să se unească. Iar publicul a răspuns prezent. Am informaţii că se va juca cu casa închisă. Cred cu tărie în această calificare.

Aşteptaţi-vă ca să pregătim jocul la victorie. Am convingerea că echipa naţională poate fi o locomotivă pentru întreg fotbalul românesc” - Edi Iordănescu.

Clasamentul Grupei I

1. Elveția 10 puncte

2. România 8

3. Israel 7

4. Belarus 3

5. Kosovo 3

6. Andorra 1.

România în preliminariile EURO 2024, cine transmite fiecare partidă a tricolorilor

*Toate meciurile României din preliminarii vor fi LiveBlog pe HotNews.ro.

25 martie 2023 - 21:45 Andorra - România 0-2 / Antena 1

28 martie 2023 - 21:45 România - Belarus 2-1 / Prima TV

6 iunie 2023 - 21:45 Kosovo - România 0-0 / Antena 1

19 iunie 2023 - 21:45 Elveția - România 2-2 / Prima TV

9 septembrie 2023 - 21:45 România - Israel / Prima TV

12 septembrie 2023 - 21:45 România - Kosovo / Antena 1

12 octombrie 2023 - 21:45 Belarus - România / Antena 1

15 octombrie 2023 - 21:45 România - Andorra / Prima TV

18 noiembrie 2023 - 21:45 Israel - România / Prima TV

21 noiembrie 2023 - 21:45 România - Elveția / Antena 1.

De știut:

  • România vs Israel va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 21:45, iar meciul tricolorilor cu Kosovo se va disputa marți, 12 septembrie, tot de la 21:45. Ambele dispute vor fi găzduite de Arena Națională din București.

Primele două clasate se vor califica la turneul final din vara anului viitor (14 iunie - 14 iulie), găzduit de Germania.