Argentina a câștigat la limită, scor 1-0, meciul de debut din preliminariile pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2026 (găzduit de Canada, Mexic și SUA) contra naționalei din Ecuador.

Lionel MessiFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Golul izbăvitor pentru „pume” a fost reușit de Lionel Messi, în minutul 78, dintr-o lovitură liberă executată impecabil.

„Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, cu jucători buni şi puternici fizic. Toată lumea vrea întotdeauna să învingă Argentina şi cu atât mai mult acum că suntem campioni mondiali.

Nu ne putem relaxa, trebuie să îmbunătăţim ceea ce am făcut până acum. Obiectivul este să ne calificăm din nou la Cupa Mondială. Ne-am bucurat foarte mult de ceea ce am făcut, dar trebuie să privim înainte” - Lionel Messi.

Partida a avut loc pe „Estadio Monumental” din Buenos Aires.

Reușita îl ajută pe Messi să-l egaleze pe Luis Suarez (fostul său coechipier de la FC Barcelona) în ierarhia celor mai buni marcatori din toate timpurile în preliminariile sud-americane pentru CM de fotbal. Ambii au acum câte 29 de goluri.

Următorul meci al Argentinei din preliminariile pentru CM de fotbal din 2026 va avea loc marți, în deplasare, cu Bolivia.

De știut:

  • A fost golul al 65-lea marcat de Messi în carieră din lovitură liberă.
  • Argentinianul a ajuns la 819 goluri în toate competițiile, el cucerind 44 de trofee (se află la egalitate pe prima poziție cu Dani Alves).
  • În 1040 de partide, Messi a bifat și 57 de hattrickuri.

Rezultatele zilei din preliminariile sud-americane pentru CM 2026 de fotbal

Paraguay - Peru 0-0

Columbia - Venezuela 1-0

Argentina - Ecuador 1-0

Vor avea loc sâmbătă

Uruguay - Chile (02:00)

Brazilia - Bolivia (03:45)

Golul decisiv marcat de Lionel Messi din lovitură liberă