Ansu Fati, jucătorul care a preluat tricoul cu numărul 10 la Barcelona, a fost transferat de o echipă din Premier League, unde va evolua până la sfârșitul acestui sezon.

Ansu FatiFoto: Brazil Photo Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Ansu Fati a fost împrumutat la Brighton

Brighton, revelația din sezonul trecut în Premier League, a făcut joi o mutare spectaculoasă și a adus un jucător de la Barcelona.

Este vorba despre Ansu Fati, fotbalistul care a preluat tricoul cu numărul 10 purtat de Lionel Messi la echipa de pe Camp Nou.

Internaționalul spaniol a fost împrumutat până la sfârșitul acestui sezon la formația antrenată de Roberto De Zerbi și va juca și în Europa League.

Cu o cotă de piață de 35 de milioane de euro, conform Transfermarkt, Ansu Fati a avut un început de carieră fabulos la Barcelona, dar a fost scos din circuit după o accidentare gravă suferită în trecut.

Având șanse mici să prindă prima echipă, acesta a fost cedat sub formă de împrumut la Brighton, formație unde sunt șanse mari să îl întâlnească și pe Adrian Mazilu, fotbalist ce va ajunge în iarnă la același club.

Ansu Fati a călătorit deja în Anglia pentru a face vizita medicală, iar Brighton va suporta 80% din salariul acestuia, anunță jurnalistul italian Fabrizio Romano.

112 apariții, 29 de goluri și 10 pase decisive are Ansu Fati în tricoul Barcelonei.