Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal s-a întrunit marți pentru aprobarea mai multor decizii, printre care una legată de desfășurarea Supercupei României în următorii ani.

Supercupa RomânieiFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Supercupa României se va disputa pe terenul campioanei în următorii trei ani

La sfârșitul întâlnirii, președintele Răzvan Burleanu a vorbit într-o conferință de presă despre modificarea importantă adusă Supercupei, dar și motivele care au condus la această decizie.

„Echipa campioană a României intră mai devreme în calificările pentru competițiile europene intercluburi. Ne dorim să susținem participarea echipelor românești în competițiile europene, iar Supercupa României reprezintă un trofeu important pentru cluburile noastre și ne dorim să o maximizăm ca un prilej de sărbătoare și de deschidere a unui nou sezon competițional.

Astfel, am decis astăzi ca pentru următoarele 3 sezoane Supercupa României să fie organizată pe terenul echipei care va câștiga SuperLiga. Aceeași regulă se va aplica din următorul sezon competițional și în fotbalul feminin” – a declarat Răzvan Burleanu, conform GSP.

Supercupa României se desfășoară anual începând cu 1993, iar câștigătoarea ultimelor două ediții este Sepsi Sfântu Gheorghe.