Aflat de nouă ani în poarta celor de la FC Barcelona, Marc-Andre ter Stegen a primit o prelungire a contractului, pe o perioadă de cinci ani, iar clauza de reziliere este una semnificativă.

Ter StegenFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Marc-Andre ter Stegen, încă 5 ani la Barcelona – Clauză de 500 de milioane de euro

Semnarea noului acord a avut loc la birourile de pe Camp Nou, în prezența președintelui Joan Laporta și a noului director sportiv, portughezul Deco, scrie site-ul oficial.

Transferat în 2014 de la Borussia Monchengladbach în schimbul a 12 milioane de euro, germanul a ajuns să valoreze acum de aproape trei ori mai mult.

În cei nouă ani petrecuți la club, ter Stegen a adunat 379 de prezențe în partidele oficiale și îl poate depăși în acest sezon pe legendarul portar Ramallets (387 de meciuri în tricoul Barcelonei).

Până la finalul contractului, în 2028, jucătorul în vârstă de 31 de ani poate ajunge portarul cu cele mai multe prezențe din istoria catalanilor, dacă îi va depăși pe Zubizzareta (410) și Victor Valdes (535).

Odată cu noul contract, internaționalul german are fixată o clauză de reziliere uriașă: 500 de milioane de euro.

După anunțul prelungirii, FC Barcelona a postat pe rețelele de socializare un clip cu paradele lui Marc-Andre ter Stegen.