Yolanda Diaz (52 de ani), vicepremierul Spaniei, s-a revoltat după gestul făcut la festivitatea de premiere la CM 2023 feminin de Luis Rubiales, care a felicitat-o prea afectuos pe Jennifer Hermoso, provocând indignare și multe critici în Spania.

Jenni Hermoso și Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nu s-a stins scandalul provocat de președintele federației spaniole de fotbal, care a sărutat-o pe gură pe Jennifer Hermoso la festivitatea de premiere a noilor campioane mondiale. Până și vicepremierul Yolanda Diaz, o cunoscută avocată și politiciană, a luat o poziție fermă și i-a cerut chiar lui Luis Rubiales să demisioneze, după cum anunță cotidianul Marca.

Yolanda Diaz, vicepremierul Spaniei: „Scuzele au fost tardive și inutile”

„O femeie a fost abuzată și agresată”, a protestat liderul Sumar, formațiune politică de stânga. În ciuda scuzelor prezentate ulterior printr-un mesaj video de oficialul RFEF, Diaz zice că acțiunea lui a fost „tardivă și absolut inutilă”. Yolanda le-a felicitat pe ibericele învingătoare în finala CM 2023 contra Angliei și a criticat din nou că există diferențe mari salariale între femei și bărbați în fotbal.

Victima „agresiunii sexuale” n-a dorit să comenteze însă prea mult incidentul, recunoscând că nu i-a plăcut deloc ceea ce a făcut președintele RFEF.

Acei „tâmpiți” de care pomenește șeful RFEF au reacționat și ironic, dar și vehement înfuriați: „Nu îmi amintesc să fi făcut așa cu Jordi Alba” sau „De ce să o sărute pe gură? Este un abuz!”.

Citește integral pe GSP.ro