Manchester City are un lot foarte valoros și bine definit în toate compartimentele. Echipa lui Pep Guardiola a investit masiv în ultimii ani în transferuri, iar în această vară este gata de a perfecta a treia mutare.

Jeremy DokuFoto: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

Manchester City și Rennes, acord pentru transferului Jeremy Doku

Manchester City a început cu dreptul noul sezon și a reușit să câștige singurul trofeu care lipsea din vitrina clubului, Supercupa Europei.

Formația antrenată de Pep Guardiola l-a pierdut însă pe Ilkay Gundogan, un jucător important la mijlocul terenului, însă încearcă să compenseze prin aducerea lui Mateo Kovacic.

Mai mult decât atât, campioana Angliei a realizat și transferul lui Josko Gvardiol de la RB Leipzig și a achitat nu mai puțin de 90 de milioane de euro în schimbul acestuia.

City însă nu s-a oprit aici. Cu toate că a insistat pentru aducerea lui Lucas Paqueta de la West Ham United, în cele din urmă „cetățenii” au fost nevoiți să meargă mai departe, iar jurnalistul italian Fabrizio Romano anunță că aceștia s-ar fi înțeles deja cu Rennes pentru transferul lui Jeremy Doku.

În vârstă de 21 de ani, fotbalistul din Belgia a fost monitorizat și de Barcelona, dar catalanii nu și-au permis să înainteze o ofertă pe măsura celei oferite de Manchester City.

Concret, sursa citată menționează că City va achita aproximativ 60 de milioane de euro în schimbului Doku, iar vizita medicală a fost deja programată pentru săptămâna aceasta.

Jeremy Doku are 14 selecții și două goluri în echipa națională de fotbal a Belgiei, fiind format la academia celor de la Anderlecht.

El a fost cumpărat de Rennes în octombrie 2020 pentru suma de 26 de milioane de euro, iar de atunci a strâns 92 de apariții, a marcat 12 goluri și a oferit 10 pase decisive în tricoul francezilor.

Practic, el va ajunge pe Etihad Stadium pentru a-l înlocui pe Riyad Mahrez, plecat în Arabia Saudită.