Manchester United a anunțat luni că se va despărți de Mason Greenwood, după ce tânărul fotbalist a fost supus unei anchete interne ca urmare a acuzațiilor de vătămare corporală și tentativă de viol.

Mason Greenwood, Manchester UnitedFoto: David Klein / AP / Profimedia

Mason Greenwood nu a mai primit o șansă de la Manchester United

În ianuarie 2022 Manchester United era zguduit de un scandal uriaș, cu Mason Greenwood în prim plan.

Harriet Robson, iubita lui Mason Greenwood, posta la vremea respectivă mai multe imagini pe social media prin care îl acuza pe fotbalistul celor de la Manchester United de lovire și de tentativă de viol.

Acesta a fost reținut, dar eliberat ulterior și pus sub control judiciar.

În cele din urmă, iubita lui Greenwood a retras acuzațiile și chiar i-a dăruit un copil, însă clubul de care aparține englezul a declanșat o anchetă internă, în urma căreia a dispus despărțirea de acesta.

Imediat, jucătorul în vârstă de 21 de ani a avut o primă reacție.

„Vreau să încep prin a spune că înțeleg faptul că oamenii mă vor judeca din cauza a ceea ce au văzut și auzit pe rețelele de socializare și știu că oamenii vor gândi ce este mai rău.

Am fost educat să știu că violența sau abuzul în orice relație sunt greșite, nu am făcut lucrurile de care am fost acuzat, iar în februarie am fost achitat de toate acuzațiile.

Cu toate acestea, accept pe deplin că am făcut greșeli în relația mea și îmi asum partea mea de responsabilitate pentru situațiile care au dus la postarea de pe rețelele de socializare.

Învăț să îmi înțeleg responsabilitățile pentru a da un exemplu bun ca fotbalist profesionist și mă concentrez pe marea responsabilitate de a fi tată, dar și un bun partener.

Decizia de astăzi a fost parte a unui proces de colaborare între Manchester United, familia mea și mine. Cea mai bună decizie pentru noi toți este ca eu să îmi continui cariera de fotbalist departe de Old Trafford. Mulțumesc clubului pentru sprijinul acordat, de când m-am alăturat, la vârsta de șapte ani. Va exista întotdeauna o parte din mine care va fi United.

Sunt enorm de recunoscător familiei mele și tuturor celor dragi pentru sprijinul lor, iar acum este rândul meu să răsplătesc încrederea pe care cei din jurul meu au arătat-o. Intenționez să fiu un fotbalist mai bun, dar mai ales un tată bun, o persoană mai bună și să îmi folosesc talentul într-un mod pozitiv pe teren și în afara lui.” - a scris Mason Greenwood.