Mason Greenwood, fotbalistul care a fost supus unei anchete după ce și-a agresat în nenumărate rânduri iubita, a fost dat afară de către Manchester United, anunță clubul printr-un comunicat.

Mason GreenwoodFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Mason Greenwood a fost dat afară de Manchester United

Mason Greenwood a fost arestat în ianuarie 2022 după ce iubita sa a postat mai multe filmulețe pe rețelele sociale, prin care prezenta agresivitățile la care a fost supusă de fotbalistul celor de la Manchester United.

Politia s-a autosesizat, însă acesta a fost cercetat în stare de libertate pentru vătămare corporală și tentativă de viol.

Iubita sa și-a retras acuzațiile și acesta a fost eliberat, iar luni Manchester United a anunțat prin intermediul unui comunicat faptul că a decis să se despartă de jucătorul în vârstă de 21 de ani.

Greenwood a fost supus unei anchete în cadrul clubului, iar gruparea de pe Old Trafford a aplicat o măsură drastică și anume înlăturarea sa de la echipă.

„Pe baza probelor de care dispunem, am ajuns la concluzia că materialul publicat în mediul online nu oferă o imagine completă și că Mason nu a comis infracțiunea pentru care a fost acuzat inițial. Acestea fiind spuse, așa cum recunoaște public Mason astăzi, el a făcut greșeli pentru care își asumă responsabilitatea.

Astfel, am convenit că cel mai bine pentru el ar fi să-și continue cariera departe de 'Old Trafford' și acum vom colabora cu Mason pentru a găsi cea mai bună variantă.” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

Din 22 ianuarie 2022 Mason Greenwood nu a mai jucat fotbal. Ultima apariție a sa vine de la un meci cu West Ham United, încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea „diavolilor roșii”.

La cinci luni după ce a scăpat de acuzații, Greenwood a devenit tată pentru prima oară. Mama copilului este nimeni alta decât Robson, cea care i-a distrus cariera după ce i-a făcut plângere penală și a distribuit pe internet imagini sau înregistrări legate de faptele de mai sus.