Salvată de la retrogradare la finalul sezonului trecut, Lecce a debutat în Serie A cu o victorie împotriva celor de la Lazio, iar Rareș Burnete a oferit un assist la debutul pe prima scenă din Italia.

Atanas Trica si Rares BurneteFoto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Rareș Burnete, debut cu pasă de gol pentru Lecce în Serie A

În vârstă de 19 ani, atacantul român Rareș Burnete a avut parte de un debut de vis la prima echipă a lui Lecce.

După ce anul trecut a fost golgheter la reprezentativa U19, ieșind în evidență după ce a marcat patru goluri într-un meci împotriva celor de la AS Roma, Burnete a făcut pasul către prima formație în vara acestui an.

Introdus pe teren în minutul 83 în locul lui Joan Gonzalez, la scorul de 1-0 pentru Lazio, atacantul român a pasat decisiv la golul victoriei lui Lecce, marcat patru minute mai târziu de Di Francesco.

Un alt român, portarul Alexandru Borbei (20 de ani), a fost rezervă neutilizată.

Trecut pe la Viitorul Constanța, SR Brașov și Colțea Brașov, Rareș Burnete a făcut pasul către Lecce în 2020 și este evaluat la 700 de mii de euro.

Dennis Man, penalti obținut și pasă de gol pentru Parma

Titular la Parma în prima etapă a noului sezon din Serie B, Dennis Man a fost decisiv în victoria cu scorul de 2-0 împotriva celor de la FeralpiSalo.

Mijlocașul român a obținut mai întâi un penalti, transformat de Benedyczak în minutul 37 și a pasat decisiv la reușita lui Bernabe din minutul 66, înainte să fie înlocuit zece minute mai târziu.

Celălalt român din lotul Parmei, Valentin Mihăilă, a fost introdus pe teren în minutul 71 în locul marcatorului primului gol.