PAOK a obținut joi calificarea în play-off-ul UEFA Conference League după ce a învins-o pe Hajduk Split cu scorul de 3-0. Tehnicianul român a scris istorie și a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii din istoria lui PAOK.

Razvan LucescuFoto: Karim JAAFAR / AFP / Profimedia

Răzvan Lucescu, antrenorul cu cele mai multe victorii pe banca lui PAOK

Chiar dacă nu a început campionatul în Grecia, Răzvan Lucescu are deja motive de satisfacție alături de PAOK.

Echipa pregătită de tehnicianul român s-a calificat în play-off-ul UEFA Conference League, după ce a învins-o pe Hajduk Split (3-0 la general).

În ultimul tur preliminar dinaintea grupelor, grecii vor întâlni în dublă manșă Hearts, formație din primul eșalon al fotbalului scoțian.

La returul cu Hajduk Split disputat joi, Răzvan Lucescu a intrat în istoria lui PAOK, devenind antrenorul cu cele mai multe victorii pe banca grecilor, 122.

Lucescu Jr l-a devansat în acest clasament pe Angelos Anastasiadis, iar clubul i-a dedicat un material publicat pe site-ul oficial al clubului.

„Odată cu victoria împotriva lui Hajduk Split, 'Generalul' a ajuns la 122 de victorii ca antrenor al lui PAOK și a urcat în fruntea listei, lăsându-l pe Angelos Anastasiadis pe locul doi. De altfel, antrenorul român a avut nevoie de 12 jocuri mai puțin pentru a ajunge în vârf.

Bilanțul lui Răzvan Lucescu pe banca PAOK este următorul:

202 meciuri

122 de victorii

41 de extrageri

39 de înfrângeri

Campion în 2017-18

Neînvins în campionat în 2018-19

Câștigătorul Cupei Greciei 2017-18, 2018-19

Generalul este singurul antrenor din istoria echipei care a câștigat eventul, are cele mai multe titluri și a ajuns cu PAOK în sferturile de finală ale unei competiții europene, obținând opt victorii europene într-un sezon, cea mai bună realizare din istoria echipei.

Antrenorul român este antrenorul cu cele mai multe victorii în Cupa Greciei și în Europa. Mai are nevoie de 11 victorii în ligă pentru a-l depăși pe Angelos Anastasiadis și a cuceri un alt top, în timp ce după alte 13 meciuri va deveni și antrenorul care a stat de cele mai multe ori pe banca echipei.

Răzvan Lucescu continuă să facă istorie cu PAOK!”