Leo Messi trăiește o nouă etapă importantă a carierei în Statele Unite. Starul argentinian a avut impact imediat asupra echipei Inter Miami, pe care a dus-o în finala Cupei Ligilor.

Lionel MessiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Messi și bucuria de a juca fotbal – De ce Balonul de Aur nu este un obiectiv pentru el

De la sosirea la Inter Miami, argentinianul a fost decisiv pentru echipa sa, reușind să marcheze meci de meci în competiția Cupei Ligilor și se află la un pas de câștigarea primului său trofeu în SUA.

Campionul mondial a evidențiat aportul antrenorului Tata Martino și a afirmat că Balonul de Aur nu este un obiectiv principal pentru el.

„Decizia de a veni în SUA a trecut prin multe filtre. Familia a făcut parte din decizie. Am venit să joc și am luat decizia corectă. Sunt fericit și aștept cu nerăbdare să mă bucur în continuare de fotbal.

Plecarea la Paris a fost una dificilă din cauza modului în care s-a întâmplat. Nu a fost ceva ce mi-am dorit. S-a întâmplat de la o zi la alta.

A trebuit să mă obișnuiesc rapid cu un loc nou după atâția ani la Barcelona. A fost greu, dar din fericire acum este foarte diferit ceea ce mi se întâmplă la Miami.

Este o surpriză să fim pe punctul de a juca o finală. Echipa a făcut un mare salt odată cu venirea lui Tata Martino pe bancă.

Nu mă gândesc la Balonul de Aur. Cele mai importante pentru mine au fost mereu trofeele la nivel de echipă” – a declarat Lionel Messi, pentru Mundo Deportivo.