FCSB a ratat calificarea în play-off-ul Conference League, după ce a fost învinsă în dublă manșă de Nordsjaelland, scor 2-0, iar Vlad Chiricheș și-a lăsat echipa în inferioritate numerică.

Vlad ChirichesFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vlad Chiricheș și regretul că și-a lăsat echipa în inferioritate

Revenit în iulie la FCSB după lungi negocieri, fostul căpitan al naționalei României a fost prezentat ca transferul verii în SuperLigă.

Vlad Chiricheș a văzut primul cartonaș galben în prelungirile primei reprize, pentru proteste, iar în minutul 62 a fost eliminat după o intervenție tare asupra lui Diomande.

După partidă, fundașul central și-a exprimat dezamăgirea pentru greșeala comisă, care a făcut ca FCSB să se apere pe finalul partidei, dar speră ca echipa sa să câștige titlul la finalul sezonului.

„Sunt foarte dezamăgit. Nu am reuşit să înscriem azi, să câştigăm jocul de azi! Îmi pare rău că poate o prostie de-a mea… nu ştiu cum să o numesc, o greşeală… nu am mai putut să îmi ajut echipa, să încercăm să revenim. Dar asta este, acum trebuie să rămânem uniţi, să fim concentraţi să câştigăm campionatul.

După părerea mea am făcut o repriză bună, am fi putut să înscriem. Am avut cred 2-3 situaţii foarte bune. Cumva penalty-ul acela ne-a tras un pic în jos. Nu vreau să găsesc alibiuri, dar cred că şi arbitrul a avut nişte decizii un pic controversate.

Galbenul meu primul a fost nu ştiu de unde până unde. Da… al doilea, da, cum am spus, la experienţa mea nu ar fi trebuit să mă duc atât de agresiv acolo şi să iau al doilea cartonaş galben. Dar la primul nu ştiu ce s-a întâmplat.

Păcat. Mi-e ciudă că i-am lăsat la greu şi probabil am fi putut să facem mai multe în cele 30 de minute rămase. Cu siguranţă puteau fi bătuţi. Asta s-a întâmplat şi acum trebuie să acceptăm asta şi să ne concentrăm pe campionat.

Fanii au fost extraordinari, ne-au susţinut pe întreaga durată a meciului şi le mulţumim. Îmi pare rău că nu le-am oferit o victorie.

Sperăm să fie alături de noi în campionat şi să ne ajute să câştigăm campionatul. Cred că pentru fiecare jucător în parte, să joace într-o competiţie europeană este ceva extraordinar, fiecare dintre noi ne doream să continuăm într-o cupă europeană. Obiectivul principal este campionatul, ne dorim foarte mult să câştigăm. Să ne odihnim bine şi să facem un meci bun cu Iaşi” - a declarat Vlad Chiricheș, pentru AS.ro.