Roberto Mancini și-a dat demisia din funcția de selecționer al Italiei, iar acum se apără după ce au apărut zvonuri conform cărora o ofertă primită din Arabia Saudită l-ar fi convins să ia această decizie.

Roberto Mancini Foto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Roberto Mancini îl critică pe președintele Federației Italiene de Fotbal

Mancini a recunoscut că există interes din Arabia Saudită pentru serviciile sale, dar spune că a părăsit Squadra Azzurra pentru că a fost deranjat de implicarea excesivă a lui Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal.

„Am încercat să-i explic motivele mele lui Gravina. I-am spus că am nevoie de liniște sufletească, nu mi-a garantat continuitatea și așa că mi-am dat demisia. Nu am făcut nimic ca să fiu masacrat.

Ați văzut vreodată un președinte federal schimbând staff-ul tehnic de la națională? De un an vrea să o facă. L-am făcut să înțeleagă că nu poate, dar a mizat pe faptul că înțelegerea mea urma să expire. El are de mult timp o viziune diferită față de a mea.

Clauza de demitere în cazul necalificării la EURO 2024 nu a fost eliminată. Pe 7 august l-am pus pe reprezentantul meu legal, soția mea, să trimită un mesaj către Gravina pentru a o elimina. În caz contrar, am avertizat că aș fi demisionat.

Mă gândeam la asta de luni de zile, era timpul să plec, pentru că atunci când anumite lucruri, anumite situații se schimbă pe plan intern, înseamnă că ne îndreptăm spre sfârșit.

După părerea mea, nu mai eram pe aceeași lungime de undă, întotdeauna este mai bine să anticipăm înainte de a se întâmpla ceva mai grav. Este o decizie pe care am luat-o cu multă tristețe, pentru că țineam foarte mult la națională.

Arabia? Nu neg că există un interes din partea lor. Cele două situații sunt independente și în orice caz acum nu vreau să mă gândesc la nimic. Îmi pare rău că citesc lucruri rele, constat că a existat o lipsă de respect. Sunt foarte trist” - Roberto Mancini, citat de Corriere dello Sport.

Presa italiană susține că Mancini a primit 25 de milioane de euro pentru a pregăti naționala Arabiei Saudite în următorii trei ani.

În cele 61 de meciuri cu Mancini pe banca tehnică, Italia a înregistrat 39 de victorii, 13 remize și 9 înfrângeri (golaveraj 130-49). Squadra Azzurra a câștigat EURO 2020, dar nu s-a calificat la CM 2022.