Roberto Mancini, antrenor care a ajutat Italia să câștige EURO 2020, și-a dat demisia din funcția de selecționer, informează Federația Italiană de Fotbal.

Roberto Mancini Foto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Roberto Mancini nu mai este selecționerul Italiei

Italia a văzut însă al doilea Mondial consecutiv la TV, după ce a fost învinsă de Macedonia de Nord în barajul de calificare la competiția din Qatar.

În vârstă de 58 de ani, Mancini mai avea contract cu Squadra Azzurra până în iulie 2026. Tehnicianul a luat această decizie cu 10 luni înainte de începerea EURO 2024.

Mancini fusese recent numit coordonator al tuturor loturilor Italiei, începând cu Under 20.

„Federația Italiană de Fotbal anunță că a luat act de demisia lui Roberto Mancini din funcția de selecționer al naționalei Italiei, primită ieri (n.r. sâmbătă) seară târziu.

Se încheie, astfel, o pagină semnificativă din istoria Azzurri, care a început în mai 2018 și s-a încheiat cu Finalele Ligii Națiunilor din 2023; între cele două momente, victoria de la Euro 2020, un triumf obținut de un grup în care toți indivizii au știut să devină o echipă.

Ținând cont de meciurile importante pentru calificările la Euro 2024 (10 și 12 septembrie, cu Macedonia de Nord și Ucraina), Federația Italiană de Fotbal va comunica în următoarele zile numele noului selecționer al echipei naționale”, se arată în comunicatul forului italian.

În cele 61 de meciuri cu Mancini pe banca tehnică, Italia a înregistrat 39 de victorii, 13 remize și 9 înfrângeri (golaveraj 130-49).