Proiectul cluburilor italiene de fotbal AC Milan şi Inter Milano de a demola stadionul San Siro pentru a construi o nouă arenă în apropiere, a fost blocat de o comisie regională pentru patrimoniul cultural, informează mass-media italiană.

San Siro, actualul stadion folosit de AC si Inter MilanoFoto: Alessandra Tarantino / AP / Profimedia

Gazzetta dello Sport scrie că proiectul de demolare a legendarului stadion milanez a fost respins de Comisia Regională pentru Patrimoniul Cultural din Lombardia.

Conform ziarului din peninsulă, comisia respectivă "a exprimat în unanimitate o opinie pozitivă cu privire la existenţa unui interes cultural pentru cel de-al doilea nivel al stadionului San Siro".

O decizie care împiedică cele două cluburi milaneze să-şi ducă mai departe proiectul comun, după ce au anunţat deja că doresc să demoleze stadionul San Siro şi să construiască unul nou, pentru că "nu este posibilă adaptarea instalaţiilor existente la actualele cerinţe regulamentare".

Cum proiectul demolării stadionului a fost blocat definitiv, AC Milan şi Inter Milano vor continua să coabiteze provizoriu pe San Siro, urmând ca drumurile lor să se despartă în următorii ani, când ar urma să-şi construiască fiecare propria arenă.

Citește continuarea știrii și vezi o galerie foto cu proiectul pentru viitorul stadion pe DigiSport.ro.