Portughezii de la Sporting Lisabona au găsit o variantă inedită să îl celebreze pe Cristiano Ronaldo, jucător lansat de club în fotbalul mare, dar și să marcheze 20 de ani de la inaugurarea stadionului.

Cristiano RonaldoFoto: Marcio Machado/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

CR7, pe pieptul celor de la Sporting Lisabona

Tricoul, a treia opţiune pentru noul sezon, are imprimat logo-ul CR7 pe partea sa frontală şi este de culoare verde închis, cu mânecile aurii, asemănător cu echipamentul pe care „lei” l-au purtat pe 6 august 2003, când s-au confruntat cu Manchester United, în meciul care a inaugurat noua arenă.

Cu ocazia partidei respective s-a făcut remarcat un tânăr de doar 18 ani, Cristiano Ronaldo, care a ajutat-o pe Sporting să se impună cu 3-1 în faţa englezilor, uimindu-l totodată pe antrenorul lui United, legendarul Sir Alex Ferguson, care l-a adus pe Old Trafford câteva zile mai târziu, pe 12 august, scrie Agerpres.

„Acum vă invităm să reveniţi în viitor, 20 de ani mai târziu şi după cinci Baloane de aur”, a scris clubul din Lisabona pe site-ul său oficial.

Cristiano Ronaldo, în vârsta de 38 de ani, a venit când era doar un copil la academia lui Sporting Lisabona, făcându-şi debutul ca fotbalist profesionist la această echipă, sub comanda lui Ladislau Boloni, fostul selecţioner al României.

În 2020, clubul „verdiblanco” a schimbat numele centrului său sportiv de la Alcochete, la aproximativ 30 de kilometri de Lisabona, în Academia Cristiano Ronaldo „în onoarea celui care a devenit cel mai bun jucător portughez din toate timpurile”, conform comunicatului dat publicităţii la momentul respectiv.