După doar un sezon petrecut în Italia, Andre Onana a fost achiziționat de Manchester United, astfel că Inter este nevoită să caute înlocuitor pentru postul de portar. Cel care ar urma să apere poarta echipei antrenate de Simone Inzaghi va ajunge duminică în Milano.

Yann SommerFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Yann Sommer va juca la Inter din sezonul următor

Andre Onana a impresionat la primul și singurul său sezon pe Giuseppe Meazza.

Finalista UEFA Champions League nu a reușit să îl păstreze pe portarul camerunez și a primit de la Manchester United suma de 52.5 milioane de euro.

Cum Samir Handanovic a fost lăsat liber de contract, Inter a fost nevoită să caute un portar, iar italienii îl vor aduce pe Yann Sommer de la Bayern Munchen.

Goalkeeperul care a ajuns chiar în ianuarie 2023 la câștigătoarea ultimelor 11 sezoane din Bundesliga va ajunge în cursul zilei de duminică la Milano, luni fiind programată vizita medicală.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano scrie că Inter și Bayern Munchen au ajuns la un acord pentru suma de 6 milioane de euro, ce va fi virată de „nerazzuri” în două tranșe.

Yann Sommer este un produs al academiei celor de la FC Basel și a mai evoluat în cariera sa la Vaduz, Grasshoppers și Borussia M'Gladbach.

291 de apariții a strâns Sommer în Bundesliga, iar în 77 dintre acestea a menținut poarta intactă.

În data de 30 mai 2012 a debutat în echipa națională de fotbal a Elveției, pentru care a bifat în total 83 de selecții.