Farul Constanța s-a impus în prima manșă a turului al doilea al preliminariilor Conference League, scor 3-2 pe teren propriu cu Urartu din Armenia, grație unui gol marcat în minutele de prelungiri.

Gica HagiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Gică Hagi știe detaliile care pot decide calificarea Farului Constanța

Înaintea partidei din Armenia, managerul tehnic al campioanei României a vorbit despre modul cum vor aborda partida jucătorii săi, dar și despre detaliile care vor face diferența.

„Vom juca un meci important, un meci de cupe europene. Ne dorim să avem aceeași prestație foarte bună. Ne cunoaștem adversarul, joacă fotbal, iese la joc.

Cred că ne asemănăm la ideea de joc. Cred că va fi un meci foarte interesant. Ne dorim și noi să ne calificăm, la fel ca ei. Totul va ține de mici detalii și sper să fim mai inspirați decât ei. La Constanța a fost un meci foarte competitiv, cu două echipe care au jucat fotbal, care au marcat, care au avut momentele lor. Cred că și mâine va fi la fel.

Meciul are 90 de minute, trebuie să joci foarte bine 90 de minute. Nu contează cum începi, contează cum termini. Urartu are o identitate foarte bună, un fotbal foarte bun și niște jucători foarte buni. Știam că întâlnim o echipă pe care, dacă o lași, știe să joace fotbal, vorbim de o campioană. Trebuie să ai respect pentru o echipă campioană, așa cum și noi suntem o echipă campioană și știm să jucăm fotbal.

Nu mă mai gândesc la meciul de la Constanța. E important meciul de mâine, trebuie să îl pregătim foarte bine. Detaliile sunt adversarul, clima, temperatura, terenul și faptul că jucăm în deplasare. Trebuie să pregătim meciul astfel încât să fim noi. Va fi o luptă și bineînțeles un fotbal foarte bun. Trebuie să te impui, cred că va fi mai multă luptă decât la Constanța.

Nu putem să trăim cu rezultatul de dinainte. Avem experiența meciului cu Sheriff. E un meci în deplasare, un meci foarte greu, trebuie să ne depășim, să facem un meci mare. Trebuie să facem orice e nevoie. Trebuie să facem tot posibilul să ne întoarcem acasă calificați.

Farul e o echipă mare, cu o tradiție de o sută de ani, toți ne dorim să fim campioni. E un proiect pe care vrem să îl creștem an de an, să fim unul dintre cluburile importante din România. Singurul defect e că nu avem experiență europeană, dar încercăm să ne autodepășim.

Celor opt jucători care nu au jucat în perioada de la începutul campionatului trebuie să le dau din când în când minute. Suntem la început de sezon, călătoria e lungă, avem nevoie de un lot foarte bun să facem față pe toate fronturile. Vom vedea, nu are importanță că cei opt jucători nu au jucat. Mâine va fi un meci în care vor dori să arate că vor să se califice” – a declarat Gheorghe Hagi, conform DigiSport.

Partida dintre Urartu și Farul Constanța se va disputa joi de la ora 19:00 la Yerevan și va fi transmisă LiveBlog de HotNews.ro.