Fostul internațional brazilian Dani Alves a fost pus oficial sub acuzare, după ce în luna decembrie a agresat sexual o femeie în Barcelona, iar din luna ianuarie a fost reținut de polițiștii spanioli.

Neymar, consolat de Dani Alves dupa eliminarea Braziliei de la CM 2022 QatarFoto: Fabio Ferrari/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dani Alves, acuzat oficial de agresiune sexuală

Judecătoarea a declarat că a găsit dovezi ale unei fapte comise de jucătorul în vârstă de 40 de ani, care afirmă că a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu acuzatoarea sa, conform Reuters, citat de News.ro.

Alves a fost arestat la 20 ianuarie şi a fost încarcerat într-o închisoare din afara Barcelonei fără cauţiune. Dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la închisoare între patru şi 15 ani.

„Dani Alves este supărat în legătură cu prezentarea faptelor... nu este de acord cu aceasta", a declarat reporterilor avocatul lui Alves, Cristobal Martell, la câteva minute după ce clientul său a apărut în faţa tribunalului din Barcelona.

„De asemenea, el a spus că nu va face apel din dorinţa sa de a accelera procesul judiciar", a adăugat Martell.

Acuzarea trebuie să prezinte acum acuzaţiile oficiale în faţa instanţei, în timp ce apărarea îşi va prezenta argumentele în scris. După aceea, va fi stabilită o dată pentru începerea procesului.