După plecarea lui Jordan Henderson, Virgil Van Dijk a fost desemnat noul căpitan al echipei Liverpool. Antrenorul cormoranilor a dezvăluit care au fost motivele pentru care a luat această decizie.

Virgil van DijkFoto: Andrew Surma / ddp USA / Profimedia

Virgil Van Dijk este noul căpitan de la Liverpool după plecarea lui Jordan Henderson

Jordan Henderson a plecat să joace sub comanda lui Steven Gerrard la Al-Ettifaq, iar antrenorul lui Liverpool a fost nevoie să desemneze un nou căpitan.

Alegerea lui Jurgen Klopp a fost Virgil Van Dijk, fundașul sosit în ianuarie 2018.

Van Dijk a fost transferat de la Southampton pentru suma de 84.65 de milioane de euro, iar în 5 ani a devenit un jucător indispensabil pentru cormorani.

Jurgen Klopp a dezvăluit care au fost motivele pentru care l-a nominalizat pe fundașul olandez, cotat în prezent la 35 de milioane de euro conform Transfermarkt.

„A fost decizia mea. Trebuia să iau o decizie și-am gândit la asta. Dar cu Virgil nu a fost dificil pentru că are o personaliste foarte mare, exact ca cea a lui Hendo. Virgil are tot ce îi trebuie pentru a fi căpitanul unui club de fotbal.

Probabil este numărul unu, cu siguranță este cel mai arătos căpitan din Premier League, asta este important pentru pozele de echipă. Sigur, și personalitatea pe care o are este una bună.” - a declarata acesta, conform Goal.com.