Sindicatul Fotbaliştilor Profesionişti Francezi (UNFP) a avertizat clubul PSG în legătură cu situaţia starului Kylian Mbappe, care nu a fost inclus în lotul deplasat în Japonia, din cauza refuzului acestuia de a-şi prelungi contractul cu campioana en titre a Franţei.

Kylian MbappeFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Atacantul a anunţat luna aceasta că doreşte să-şi ducă până la capăt contractul cu PSG, scadent în iunie 2024, însă refuză să activeze opţiunea din contract care îi permite prelungirea cu un an a înţelegerii sale, fapt care a declanşat furia conducătorului clubului parizian, Nasser Al-Khelaifi.

Oficialul l-a avertizat pe Mbappe că PSG "nu îşi permite să piardă gratis cel mai bun jucător din lume" şi i-a oferit două opţiuni: să-şi prelungească contractul până în 2025 sau să se transfere la un alt club în această vară, în schimbul unei sume (substanţiale) de bani.

Preşedintele UNFP, Philippe Piat, a avertizat că sindicatul său "va fi obligat să ceară respectarea textelor" dacă nu se găseşte o soluţie în acest conflict până la finalul perioadei de transferuri. Concret, asta înseamnă "să i se permită lui Mbappe să se antreneze normal, probabil să obligi clubul să joace cu el, pentru că altfel ar fi hărţuire. Ar deveni ilegal din punct de vedere al dreptului muncii", a declarat Piat.

"Când e vorba de un jucător care nu este foarte cunoscut, se poate face să se creadă că nu este într-o formă bună. Însă, în ceea ce priveşte cel mai bun fotbalist din lume, nu este posibil să laşi să se creadă că motivul nu este o sancţiune. Textul la care fac aluzie prevede sancţiuni dacă un jucător este lăsat pe margine din motive care nu sunt sportive. Vor fi deschise proceduri", a subliniat preşedintele UNFP.

Citește articolul pe Digisport.ro