Deși UEFA a interzis cluburilor din Crimeea să participe în ligile profesioniste din Rusia, două echipe s-au înscris în liga a patra și au disputat deja primele meciuri.

minge de fotbal Foto: Sports Bokeh / Alamy / Profimedia

FC Sevastopol și Rubin Ialta s-au înscris în liga a patra a Rusiei

Crimeea este de jure în Ucraina şi de facto anexată de Rusia. Două dintre cluburile de fotbal din Crimeea, FC Sevastopol şi Rubin Ialta, s-au înscris în liga a patra din Rusia, iar duminică au jucat primele lor meciuri în această divizie inferioară, anunță News.ro.

Rubin Yalta a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din deplasare cu FK Biolog Novokubansk, iar FC Sevastopol a învins, pe teren propriu, scor 3-1, formaţia SKA Rostov pe Don.

Această decizie încalcă o decizie UEFA din 4 decembrie 2014, prin care forul continental interzicea cluburilor din Crimeea să participe în ligile profesioniste din Rusia.

Federaţia Ucraineană a reacţionat: „Este o încălcare clară a dreptului internaţional şi o mare nedreptate pentru Ucraina. Ocuparea Crimeei de către Rusia este ilegală şi toate evenimentele sportive desfăşurate de Federaţia Rusă de Fotbal în regiunea ocupată trebuie oprite”, au declarat oficiali ai forului de la Kiev.

Ca sancţiune, liderii ucraineni cer organismelor internaţionale „să nu mai recunoască aceste cluburi şi să aplice sancţiuni împotriva Rusiei”.