Harry Maguire este cel mai scump fundaș din istoria fotbalului, iar în ultimii ani acesta a fost căpitanul celor de la Manchester United. Antrenorul echipei i-a menționat că va oferi banderola de căpitan unui alt coleg.

Harry Maguire, alături de Erik ten Hag - Manchester UnitedFoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Erik ten Hag i-a transmis lui Harry Maguire că nu va mai fi căpitan la Man United

Pe 5 august 2019, Harry Maguire devenea cel mai scump fundaș din istoria fotbalului.

Manchester United plătea către Leicester suma de 87 de milioane de euro, iar în ianuarie 2020 acesta primea banderola de căpitan.

Evoluțiile lui Harry Maguire au fost foarte contestate de fanii lui Manchester United, care au început să îl ironizeze în mediul online pentru numeroasele gafe ale englezului.

Mai mult decât atât, Rio Ferdinand, un fost mare jucător al formației de pe Old Trafford, l-a criticat dur pe Maguire, spunând că este rușinos ca acesta să poarte banderola de căpitan la un Club precum Manchester United.

Pentru sezonul care este pe cale să înceapă, s-a confirmat faptul că englezul nu va purta banderola de căpitan.

Harry Maguire a postat un mesaj lung pe Twitter, prin care a confirmat că a avut o discuție cu antrenorul Erik ten Hag și că nu va mai fi căpitan din sezonul acesta.

„După discuțiile purtate cu antrenorul astăzi, acesta m-a informat că va schimba căpitanul.

Mi-a expus argumentele sale și deși personal sunt foarte dezamăgit, voi continua să dau tot ce am mai bun atâta timp cât voi purta acest tricou.

Așa că vreau să le mulțumesc suporturilor echipei Manchester United pentru susținerea necondiționată în această perioadă cât am purtat banderola de căpitan.

De când am preluat acest rol, acum 3 ani și jumătate, a fost o onoare pentru mine și este unul dintre cele mai importante momente ale carierei mele.

Am făcut tot posibilul ca United să fie un club de succes, atât pe teren, cât și în afara lui.

Îi voi fi mereu recunoscător lui Ole Gunnar Solskjaer pentru că mi-a dat această responsabilitate și indiferent cine va prelua acest rol, va avea parte de tot suportul meu.

Harry.” - a transmis fotbalistul cu 175 de apariții în tricoul celor de la Manchester United.