Fostul fotbalist al lui Manchester City, Benjamin Mendy, a avut parte de un nou proces care s-a încheiat în cele din urmă cu achitarea sa în cele zece acuzații de viol și agresiune sexuală.

Vinicius JuniorFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Vinicius Jr. se întreabă cine va repara răul făcut în cazul Mendy

La două zile după aflarea verdictului, Vinicius Jr. a postat un mesaj pe rețelele de socializare.

Fotbalistul lui Real Madrid și-a exprimat susținerea pentru Mendy și a tras un semnal de alarmă, după ce acesta și-a ratat doi ani din carieră.

„Îmi pare rău pentru tot prin ce ai trecut, Benjamin Mendy. Ai pierdut doi ani din carieră, dar asta e cel mai mic rău din toată această situație.

Dar daunele psihologice? Sunt sigur că viața ta nu va mai fi niciodată la fel. Cultura distrugerii reputației a făcut o altă victimă.

Cât timp vom fi acuzați și condamnați fără a avea dreptul la prezumția de nevinovăție?

Știrile false sunt create și răspândite fără a verifica niciun fapt și atunci situația nu face decât să se înrăutățească. Întrebarea mea este ce se va face pentru a repara răul făcut?” – a reacționat Vinicius Junior, pe rețelele de socializare.

Câştigător al Cupei Mondiale 2018 cu echipa Franţei, Benjamin Mendy a petrecut mai bine de patru luni, din august 2021 până în ianuarie 2022, în arest preventiv.

Eliberat la începutul lunii ianuarie, acesta a fost plasat sub supraveghere judiciară.

Internaţionalul francez a evoluat la Manchester City din 2017, când a venit de la Monaco, pentru suma de transfer de 52 de milioane de lire sterline.

În această vară, Benjamin Mendy și-a încheiat contractul cu „cetățenii”.