Spania și Anglia vor disputa sâmbătă finala Campionatului European Under 21, după ce au trecut în semifinale de surprizele Israel și Ucraina.

Trofeul Euro Under 21Foto: Jonathan Moscrop / AP / Profimedia

Spania – Ucraina 5-1, în semifinalele CE Under 21

Ucraina a fost revelația Campionatului European 2023, reușind să se califice de pe locul al doilea în grupa României și să elimine Franța în sferturile de finală.

Deși au deschis scorul în semifinale prin Bondarenko în minutul 13, ucrainenii au primit o lecție de fotbal de la iberici. Ruiz în minutul 17 și Sancet șapte minute mai târziu au întors scorul.

În partea secundă, Blanco (54), Oroz (68) și Sergio Gomez (78) au asigurat o victorie categorică pentru spanioli, care merg cu multă încredere în ultimul act.

Spania are în palmares cinci trofee ale Campionatului European U21, ultimul câștigat în 2019. Ibericii au la activ și trei finale pierdute.

Israel – Anglia 0-3, în semifinalele CE Under 21

Anglia a trecut fără probleme în semifinale de surpriza Israel, echipă care învinsese țara gazdă Georgia în sferturile de finală.

După un penalti ratat în minutul 17, Gibbs-White și-a luat revanșa și a deschis scorul înainte de pauză.

Mijlocașul lui Manchester City, Cole Palmer, a dublat avantajul englezilor în minutul 63, pentru ca în ultimul minut al partidei Cameron Archer să stabilească scorul final.

Anglia Under 21 ajunge pentru cea de-a treia oară în finala Campionatului European și are în palmares două trofee (1982 și 1984).

Finala dintre Anglia și Spania se va disputa sâmbătă 8 iulie, de la ora 19:00 pe Adjarabet Arena din Batumi, Georgia.