Sergio Rico, portarul echipei PSG, a părăsit secţia de terapie intensivă unde se afla internat după accidentul de călărie suferit la sfârşitul lunii mai, informează EFE.

Sergio RicoFoto: Marcio Machado / AP / Profimedia

Alba Silva, soţia fotbalistului, a precizat că Sergio a fost scos de la terapie intensivă, iar „acum va putea fi alături de el 24 de ore din 24”, fără însă să precizeze o dată pentru externarea sa (îşi va continua recuperarea într-un salon la spitalul Virgen del Rocío din Sevilla).

Starea de sănătate a spaniolului Sergio Rico s-a ameliorat, portarul a ieşit din starea de comă, este conştient şi comunică cu familia şi cu medicii, după un accident de călărie produs în Andaluzia pe 28 mai.

Victima unui traumatism cranio-cerebral, Rico a fost transportat cu elicopterul la spitalul Virgen del Rocio, unde a fost plasat sub asistenţă respiratorie.

Conform familiei sale, accidentul s-a petrecut când calul pe care îl călărea „a devenit incontrolabil” din cauza unei „şarete trase de catâri”.

El a fost victima acestui accident de călărie în apropierea locuinţei sale, la festivităţile El Rocio de la Huelva (sud-vestul Spaniei).

Ajuns în 2019 la PSG de la Sevilla FC, Sergio Rico (29 de ani, o selecţie) a jucat 24 de meciuri pentru clubul parizian. El a fost împrumutat la Mallorca în a doua jumătate a sezonului trecut, scrie Agerpres.