Chiar dacă se știa de mai bine de o lună de numirea sa pe banca londonezilor, Mauricio Pochettino a oferit luni primele declarații în calitate de antrenor al lui Chelsea. Tehnicianul le-a mai antrenat pe Southampton și Tottenham în Anglia.

Mauricio PochettinoFoto: JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Mauricio Pochettino: „În ultimii 10, 12, 15 ani, Chelsea este cea mai mare echipă din Anglia”

Rămas fără angajament din iulie 2022 după despărțirea de Paris Saint Germain, Mauricio Pochettino s-a aflat în decursul anului în negocieri cu mai multe cluburi importante din Europa.

Antrenorul argentinian a acceptat în cele din urmă să o preia pe Chelsea, iar londonezii s-au despărțit de mai mulți jucători în această vară.

Chiar și așa, Chelsea a transferat nume importante și i-a adus pe Stamford Bridge pe Christopher Nkunku și Nicolas Jackson.

Mauricio Pochettino a oferit și primele declarații în calitate de antrenor la Chelsea, iar tehnicianul a subliniat că se află la cel mai important club englez din ultimii 15 ani.

„E o plăcere și o onoare să mă alătur lui Chelsea. Suntem extrem de încântați și o cunosc foarte bine pe Chelsea, care este unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Desigur, a fost foarte ușor pentru noi (n.r. el și staff-ul său) să decidem să ne mutăm aici.

Este încântător pentru noi și ne dorim să aducem fericirea din nou acestui club mare. Vom munci din greu, vom juca în așa fel încât fanii să se bucure de fotbal, istoria lui Chelsea e una câștigătoare, dar important este și modul în care vom construi victoriile.

În ultimii 10, 12, 15 ani, Chelsea este cea mai mare echipă din Anglia. Cunosc Premier League foarte bine și știu ce înseamnă cultura lui Chelsea. Cred că fanii sunt încântați să se afle din nou pe drumul câștigător.” - a transmis Mauricio Pochettino.

Chelsea a încheiat sezonul precedent pe locul 12 în Premier League, destul de departe de zonele de cupe europene.