Fotbalul este într-o continuă schimbare, iar după implementarea sistemului VAR, tot mai mulți microbiști se plâng de un număr mai mic de goluri, dar o nouă măsură poate schimba acest lucru.

FIFAFoto: Budrul Chukrut/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cum va arăta noua regulă a ofsaid-ului

Fostul antrenor legendar al celor de la Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, care acum ocupă un post de conducere în departamentul dezvoltării globale de la FIFA, a venit cu o propunere inedită, scrie The Sun.

Forul fotbalistic discută schimbarea regulii ofsaid-ului, care în acest moment presupune ca jucătorul care atacă să fie în afara jocului cu orice parte a corpului său.

Propunerea lui Wenger aduce însă o modificare majoră, iar în viitor pentru a se semnaliza ofsaid va trebui ca întreg corpul atacantului să fie în spatele ultimului apărător advers, în afara portarului.

FIFA va începe testarea noii reguli în timpul unor partide din Olanda, Italia și Suedia, iar dacă rezultatele vor fi satisfăcătoare, va urma implementarea completă.

Principalii beneficiari urmează să fie atacanții rapizi, care vor primi un mare ajutor, în timp ce apărătorii lenți nu se vor mai putea baza în totalitate pe poziționare în timpul meciurilor.