Manchester City a anunțat marți primul transfer al verii, după un sezon de vis în care „cetățenii” au câștigat Premier League, Cupa Angliei și Champions League.

Mateo KovacicFoto: Richard Calver / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mateo Kovacic, transferat de Manchester City de la Chelsea

Pep Guardiola l-a pierdut pe Ilkay Gundogan, fotbalist al cărui contract a expirat și a ales să semneze cu FC Barcelona.

Croatul Mateo Kovacic a fost văzut de conducătorii lui City ca înlocuitorul perfect la mijlocul terenului, iar negocierile cu Chelsea s-au încheiat, londonezii urmând să primească aproape 30 de milioane de euro.

Într-un comunicat postat pe pagina oficială a clubului, „cetățenii” au anunțat că Mateo Kovacic a semnat un contract pe o perioadă de patru ani.

„Este o mutare grozavă pentru mine și abia aștept să încep la City. A te alătura acestei echipe este cu adevărat un vis pentru orice fotbalist”, a declarat mijlocașul croat.

În cei cinci ani petrecuți la Chelsea, jucătorul în vârstă de 29 de ani a evoluat în 221 de partide și a reușit să câștige Champions League, Europa League, CM al cluburilor și Supercupa Europei.

În reprezentativa Croației a adunat 95 de selecții, fiind parte importantă din echipa care a ajuns în finala CM 2018. Mateo Kovacic este evaluat la 38 de milioane de euro.