De-a lungul timpului mai mulți jucători cu meciuri în primele divizii din Italia, Spania sau Anglia au ajuns pe final de carieră în România. Ultimul dintre aceștia a semnat marți cu FC Buzău, după sezoane petrecute în Serie A.

Andrei PrepelitaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marcus Diniz, de la AC Milan la FC Buzău

FC Buzău este una dintre echipele care și-au anunțat intențiile de promovare în SuperLigă la finalul sezonului viitor.

După instalarea lui Andrei Prepeliță pe banca tehnică, buzoienii i-au transferat pe foștii piteșteni Ionuț Șerban și Alexandru Greab, dar și pe fostul dinamovist Andreas Mihaiu.

Ultima achiziție are însă un CV interesant, petrecând mai multe sezoane la AC Milan, Livorno, Parma sau Lecce.

În vârstă de 35 de ani, fundașul central brazilian Marcus Diniz este evaluat la 150.000 de euro, iar în ultimul sezon a jucat la Hapoel Ummal-Fahm, în a doua ligă din Israel.

„Bine ai venit, Marcus Diniz!

Gloria Buzău continuă campania de achiziţii şi aduce un fundaş central cu experienţă. Este vorba despre brazilianul Marcus Plínio Diniz Paixão. În vârstă de 35 de ani, Diniz a evoluat sezonul trecut la formaţia israeliană din Leumit League, Hapoel Umm al-Fahm, pentru care a bifat 35 de prezenţe, toate ca titular.

Noul jucător al Gloriei Buzău a făcut parte din lotul lui AC Milan şi a jucat în Italia la echipe precum Monza, Livorno (sezonul 2009-2010 / Serie A), Crotone, Parma, Lecce şi Padova, în Elveţia la FC Lausanne-Sport (2016-2017) şi în prima ligă din Israel (2017-2022) la Ironi Kiryat Shmona şi Maccabi Petah Tikva.

Mult succes sub culorile roş-albastre”, a anunțat FC Buzău, pe rețelele de socializare.