Revolta pornită de patronul FCSB împotriva Federației Române de Fotbal pentru regula U21, dar și atacurile la adresa rivalilor și a președintelui Răzvan Burleanu au primit un răspund dur.

Razvan BurleanuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Președintele FRF și cele trei variante pe care le are Gigi Becali

După ce cluburile nu au fost de acord cu eliminarea regulii jucătorului under 21, Becali a i-a numit sclavi pe toți cei care nu au fost de aceeași părere.

Președintele FRF a transmis că regula va rămâne în vigoare și i-a oferit trei variante patronului de la FCSB.

„Avem parte de niște regulamente care reglementează activitatea tuturor cluburilor. Iar de cele mai multe ori, trebuie să propunem obiective superioare comportamentului egoist al fiecăruia participant. Nu-i convine domnului Becali? Probabil că asta vreți să mă întrebați! Ei bine, domnul Becali are trei variante pe care le poate accesa în orice moment.

În primul rând: acceptă că face parte dintr-un sistem pe care nu-l poate corupe și-l respectă. Doi: poate apela la justiția sportivă, pentru că nu trăim într-un sistem dictatorial. Orice decizie care nu are la bază un temei legitim oricând poate fi răsturnat. Trei: își ia jucăriile și pleacă!

Nu trebuie să îl considerați emblematic pentru ceea ce înseamnă fotbalul românesc astăzi, în prezent sau în viitor. Dacă tot vorbim de domnul Becali, de foarte multă vreme nu mai este un partener instituțional ca persoană fizică pentru noi, ca Federație, sau pentru cele mai multe cluburi.

Într-o societate normală, un om care prejudiciază statul și care nu învață din greșelile sale, cu siguranță este un om pierdut. Și pentru lumea asta, dar și pentru lumea cealaltă, în care crede domnul Becali. Domnul Becali a ratat oportunitatea să tacă. A ratat oportunitatea de a transforma propriul club în cel mai important din regiunea noastră.

Ar fi avut potențialul să rivalizeze cu Steaua Roșie sau cu Dinamo Zagreb. Ar fi putut să aibă venituri de 4-5 ori mai mari. Sunt sigur că ar fi avut alt viitor cu un altfel de managament. Pe zi ce trece, sunt din ce în ce mai convins, că societatea noastră se va transforma când oameni cu profil de infractori nu vor mai fi în prim-plan” – a declarat Răzvan Burleanu, conform DigiSport.