Bayern Munchen a câștigat titlul în Bundesliga în ultima etapă a sezonului, însă echipa a fost eliminată prematur din UEFA Champions League și Cupa Germaniei. Thomas Tuchel a trasat deja obiectivele pentru sezonul următor și le-a cerut șefilor săi un jucător pentru următoarea stagiune.

Frenkie De JongFoto: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia

Frenkie De Jong, dorit de Thomas Tuchel la Bayern Munchen

Thomas Tuchel l-a înlocuit în mijlocul sezonului pe Julian Nagelsmann pe banca celor de la Bayern Munchen, iar echipa bavarezilor nu a arătat deloc bine și a fost chiar la un pas să piardă titlul în fața rivalei Borussia Dortmund.

Campioana Germaniei a început deja campania de transferuri pentru sezonul următor și i-a adus pe Konrad Laimer (de la RB Leipzig) și Raphael Guerreiro (de la Borussia Dortmund), ambii gratis ca urmare a expirării contractelor cu fostele echipe.

Acum, potrivit ziarului BILD, Thomas Tuchel le-ar fi cerut un jucător anume șefilor de la Bayern.

Este vorba despre Frenkie De Jong, actualul jucător al celor de la FC Barcelona.

Xavi Hernandez, antrenorul catalanilor, a anunțat în repetate rânduri că internaționalul olandez este netransferabil, fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei.

Cotat la 75 de milioane de euro conform Transfermarkt, Frenkie De Jong a mai fost dorit și vara trecută de Manchester United, însă cele două părți nu au putut ajunge la un consens, cu toate că englezii erau dispuși să achite atunci peste 80 de milioane de euro.

De Jong a ajuns în iulie 2019 pe Camp Nou, fiind adus de la Ajax Amsterdam pentru 86 de milioane de euro, iar de atunci a strâns 183 de apariții pentru Barcelona.

Va fi o misiune foarte grea pentru Bayern să îl aducă pe De Jong în Germania, dar sursa citată precizează că oficialii grupării din Bundesliga pregătesc deja o ofertă pentru spanioli.