Pe 21 iunie a început oficial Campionatul European de fotbal sub 21 de ani, unde România și Georgia sunt țările gazdă. După doar câteva partide, greșelile de arbitraj au făcut ca UEFA să ia o decizie importantă la acest turneul final.

Allard LindhoutFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

UEFA va introduce VAR și tehnologia „Goal Line” din sferturile Campionatului European U21

Franța U21 și Italia U21 s-au întâlnit joi pe Cluj Arena (2-1) în primul meci din faza grupelor a CE sub 21 de ani, iar disputa a avut parte de multe momente controversate care au fost în defavoarea italienilor.

Francezii s-au impus cu scorul de 2-1, dar presa din Italia a erupt după prestația arbitrului Allard Lindhout.

Concret, la Campionatul European U21 nu există videoarbitraj și nici tehnologia „Goal Line”, care anunță cavalerii fluierului dacă mingea a depășit linia porții.

Disputa dintre Franța și Italia a avut momente controversate, cel mai important fiind golul nevalidat al italienilor. Naționala Italiei nu a primit nici o lovitură de la 11 metri, la un henț comis de un jucător francez în propriul careu.

UEFA s-a autosesizat în urma greșelilor grave din acest joc și a precizat că din faza sferturilor va exista atât VAR, cât și „Goal Line Tehnology”.

Arbitrul este acum delegat și la meciul din grupa României, dintre Spania și Croația, dar se zvonește că UEFA este pregătită să ia măsuri împotriva acestuia.