Prima rundă a grupelor Campionatului European de fotbal Under 21 s-a terminat joi cu victoria Franței în meciul favoritelor cu Italia. Anglia s-a impus în duelul cu Cehia, în timp ce Germania, în superioritate numerică, nu a reușit să învingă Israelul.

Campionatul European Under 21Foto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Franța – Italia 2-1, la Campionatul European Under 21

Cu un lot evaluat la 425 de milioane de euro, francezii au reușit victoria în cel mai greu meci al grupei D, împotriva Italiei.

Elevii antrenați de Sylvain Ripoll au deschis scorul după 23 de minute prin Kalimuendo, Pellegri a egalat în minutul 36, iar Bradley Barcola a adus victoria Franței în minutul 62.

Din minutul 82, Franța a evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea fundașului Sevilliei, Loic Bade.

Anglia a învins Cehia, după o partidă dominată, dar fără mari ocazii de gol. Ramsey în minutul 47 și Smith Rowe în al patrulea minut de prelungiri au punctat în meciul arbitrat de românul Horațiu Feșnic.

Germania, remiză după o repriză cu un om în plus și două penaltiuri ratate

Germania se poate considera cea mai ghinionistă echipă, după începutul ezitant, scor 1-1 în fața Israelului.

Nemții puteau deschide scorul după doar 3 minute, dar Moukoko a ratat o lovitură de la 11 metri. Israel a marcat prima, prin Turgeman în minutul 20, iar Bisseck a egalat șase minute mai târziu.

În superioritate numerică din minutul 45, după eliminarea lui Kartsev pentru două cartonașe galbene, Germania nu a reușit victoria și a mai ratat un penalti în minutul 80 prin Ngankam.

Rezultatele zilei la Campionatul European Under 21

Cehia – Anglia 0-2

Germania – Israel 1-1

Norvegia – Elveția 1-2

Franța – Italia 2-1