​Valentin Mihăilă a fost rezervă în partida jucată de România împotriva Elveției (2-2) în preliminariile pentru Campionatul European din 2024, dar s-a dovedit a fi cel mai important jucător din echipa lui Edi Iordănescu, marcând de două ori în prelungiri.

Valentin MihailaFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

>>> Cine este Valentin Mihăilă, jucătorul care a scos din necaz naționala României contra Elveției

Valentin Mihăilă, eroul lui Edi Iordănescu în deplasarea din Elveția

Chiar dacă nu a fost titular în partida de la Lucerna, Valentin Mihăilă a fost cel mai important jucător al tricolorilor în meciul contra Elveției.

Fotbalistul celor de la Parma a fost introdus pe teren alături de Olimpiu Moruțan în minutul 57 și a schimbat soarta partidei în doar câteva minute, cu două goluri, ambele din pasele lui Moruțan.

Din păcate, remiza de la Lucerna l-a costat scump atât pe Mihăilă, cât și pe Emil Săndoi, selecționerul naționalei sub 21 de ani, care îl convocase pe acesta pentru Campionatul European.

Mihăilă a suferit o ruptură musculară și a părăsit cantonamentul echipei naționale.

Totuși, presa din Italia nu a trecut cu vederea prestația de excepție a lui Mihăilă și l-a elogiat pe fostul jucător de la Universitatea Craiova.

„A fost o seară de neuitat pentru Valentin Mihăilă. Atacantul a fost protagonist absolut în remiza,2-2, obținută de România în Elveția, în meciul contând pentru preliminariile EURO 2024. Gazdele au condus la pauză, grație a două goluri ale vedetei de la Basel, Zeki Amdouni.

Iordănescu a decis să mizeze pe jucătorii de pe bancă, pentru a încerca să schimbe inerția meciului.În timp ce coechipierul Dennis Man a rămas pe banca de rezerve tot meciul, Mihăilă a intrat pe teren în minutul 57 și a fost decisiv: în minutul 89, când meciul părea să se fi încheiat, atacantul a redus din diferență, învingându-l pe Sommer cu un șut la colțul lung.

Peste doar trei minute, în minutul 90+2, Mihăilă a egalat. Totuși, playmakerul de la Pisa, Moruțan a fost cel care a avut rolul de asistent, servindu-l pe Mihăilă în interiorul suprafeței de pedeapsă, care a fost glacial.” - au scris italienii de la Parmalive.com.

>>> Situația din grupa României după o seară cu surprize în preliminariile CE 2024