Manchester City a încheiat un sezon de excepție și se pregătește să își întărească lotul. „Cetățenii” au câștigat Premier League, Cupa Angliei și UEFA Champions League, iar acum sunt pe punctul de a rezolva și primul transfer din această vară.

Mateo KovacicFoto: Richard Calver / Shutterstock Editorial / Profimedia

Transferul lui Mateo Kovacic a intrat în linie dreaptă

Manchester City vrea să se întărească pentru a putea lupta pe toate fronturile și în sezonul următor, iar Pep Guardiola își ia deja măsuri de precauție în cazul în care Ilkay Gundogan nu își va prelungi contractul scadent în această vară.

Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că City s-a înțeles deja cu Mateo Kovacic de la Chelsea, iar negocierile sunt aproape de final.

Potrivit sursei citate, Manchester City și Chelsea trebuie să ajungă la un consens un privința sumei, asta după ce londonezii au refuzat oferta de 25 de milioane de euro primită inițial.

Chelsea își dorește cel puțin 30 de milioane de euro în schimbul mijlocașului croat, care se află din august 2018 pe Stamford Bridge.

În vârstă de 29 de ani, Kovacic are 221 de apariții în tricoul lui Chelsea, iar Guardiola crede că este înlocuitorul perfect pentru Ilkay Gundogan, fotbalistul al cărui contract expiră la finalul lunii iunie.

City își dorește să rezolve transferul lui Kovacic chiar în această săptămână, ca mai apoi să reia negocierile cu Leipzig pentru aducerea lui Josko Gvardiol, fundașul în schimbul căruia nemții doresc peste 80 de milioane de euro.