Carlo Ancelotti mai are un an de contract cu Real Madrid, iar tehnicianul italian a luat deja o decizie cu privire la viitorul său în fotbal. Pentru prima oară în carieră, Ancelotti va pregăti o echipă națională, însă nu orice selecționată.

Carlo AncelottiFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Carlo Ancelotti va prelua din 2024 naționala Braziliei

Ajuns la vârsta de 64 de ani, Carlo Ancelotti a câștigat cam tot ce era posibil la nivel de club în materie de trofee.

Antrenorul cu cele mai multe victorii din istoria UEFA Champions League mai are un an de contract cu Real Madrid, însă italianul a luat deja o decizie în privința viitorului său pe banca tehnică.

Brazilia s-a despărțit de Tite după eșecul de la Campionatul Mondial din Qatar, iar de atunci s-a discutat foarte mult despre varianta Carlo Ancelotti.

După jumătate de an, publicația Globo Esporte a confirmat că Ancelotti a ajuns la un acord cu Federația de Fotbal din Brazilia și că acesta va prelua echipa națională din vara anului 2024, când îi expiră contractul cu Real Madrid.

Astfel, Carlo Ancelotti ar urma să pregătească în premieră o echipă națională, ba chiar cea mai titrată dintre acestea.

Don Carlo a fost și asistent la echipa națională de fotbal a Italiei în perioada 1992-1995, iar de atunci a pregătit numai echipe de club.

Ancelotti este singurul antrenor din lume care a cucerit titlul în Top 5 cele mai importante campionate ale Europei (Serie A cu AC Milan, Premier League cu Chelsea, Ligue 1 cu PSG, Bundesliga cu Bayern Munchen și LaLiga cu Real Madrid).